About

    

 

Pancetta is een project van Valentina Stellino.

 

Valentina studeerde in 2016 af als fotografe aan de Academie van Antwerpen.
Ze geeft fotografieles, maar al sinds haar veertiende is koken haar tweede grote passie. Op de vele reizen die ze als fotografe maakte, leerde ze nieuwe gerechten en ingrediënten kennen. Al snel wist ze dat dat ze zowel de fotografie als het koken wilde verderzetten, want goed eten vindt ze essentieel, het brengt mensen samen.

Valentina leerde de finesses van het koksvak van sterrenchefs.
Tijdens de lockdown in 2020 bleef ze koken voor vrienden, eerst vooral voor mensen die alleen waren, maar na een tijd ook voor grote families, mensen die niet veel tijd hebben om elke dag vers te koken. Zo is Pancetta ontstaan.

Pancetta is een soort Italiaans spek van de varkensbuik, maar het is ook Italiaans voor ‘buikje’.

Valentina houdt van behaaglijke tafels en koken. Op het menu bij Pancetta staan dus steevast Italiaanse klassiekers zoals sfincione, cannelloni en lasagna, gemaakt met ingrediënten die ze zélf importeert uit Italië, waar haar ouders op Sicilië een olijfgaard hebben. Het aanbod is grotendeels vegetarisch, maar wanneer ze vlees klaarmaakt, werkt Valentina samen met Bucher’s Store in Antwerpen. Al haar gerechten, ook de kombucha en de dolci, zijn vers en huisgemaakt.

De ovenschotels van Valentina bestel je online, maar voelen huiselijk aan.
De gerechten worden geserveerd in een glazen schotel waarvoor je waarborg betaalt, die je na gebruik uiteraard terug krijgt. Maar je kan ook kiezen voor een biologisch afbreekbare schaal die in de oven mag. Op die manier draagt Pancetta mee zorg voor het milieu.